Led Spots 12 of 230 volt ook in dimbaar verkrijgbaar

Led Spots & Led Inbouwspots zijn veilig en energie zuinig

Blog Pagina over led verlichting in het algemeen.

Onze blog pagina is er om u te informeren over alle ontwikkelingen in de led verlichting branche. De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo. Wij zullen u blijven informeren over de ontwikkelingen in de led branche, denkt u hierbij aan alle soorten led verlichting zoals, led inbouwspots, led spotjes, led lampen, en led verlichting.

Het verbinden van led inbouwspots in een verlaagd plafond

Heb je een verlaagd plafond in je huis geplaatst, dan is het nu tijd om je nieuwe led inbouwspots hierin te installeren. Je kunt dit laten doen door een monteur, maar met de juiste kennis en voorbereiding, kun je deze klus ook gemakkelijk zelf uitvoeren. Omdat alle led inbouwspots gemakkelijk met elkaar te verbinden zijn door middel van een stroomdraad, is het enige wat je voor het verbinden nodig hebt je spots, een goed geïsoleerde stroomdraad en enkele lasdopjes om de led inbouwspots te kunnen bevestigen. Deze manier van verbinden kunt u ook gebruiken als u de led inbouwspots in een garage of in een kledingkast wilt gaan plaatsen. U heeft hiervoor geen andere middelen of gereedschap nodig dan voor in een verlaagd plafond.

Led inbouwspots aan elkaar verbinden vanaf het stroompunt

Alle led inbouwspots worden aan elkaar verbonden vanuit een vooraf bepaald stroompunt. Veel mensen plaatsen deze boven de eettafel. Van hieruit kan de kabel naar alle andere led inbouwspots die in de kamer worden geplaatst worden getrokken. Kijk eerst goed naar waar de led inbouwspots precies komen en waar de kabel dus naartoe moet worden getrokken. Vervolgens kun je de kabel losjes op het plafond neerleggen langs de lijn waaraan de led inbouwspots moeten worden verbonden. Zo kun je straks gemakkelijker te werk gaan en weet je bovendien zeker dat je voldoende kabel hebt om alle led inbouwspots aan te verbinden.

Het verbinden van de led inbouwspots

Met behulp van een speciaal lasdopje kun je de eerste spot nu gemakkelijk aan de kabel vastklikken. Dit kan ook met kroonsteentjes en schroefjes, maar mensen vinden het vaak lastig om deze zo hoog in het plafond te moeten vastdraaien. Lasdopjes met een kliksysteem werken daarom een stuk gemakkelijker. Wanneer alle led inbouwspots zijn vastgeklikt aan de stroomdraad, kun je het best nog even wachten met de spots zelf in het plafond vastzetten. Schakel eerst de stroom in om te kijken of alles goed werkt. Zo niet, dan kun je nu nog gemakkelijk aanpassingen maken. Werkt alles goed? Dan kun je de stroom weer uitzetten en alle led inbouwspots op hun plaats vastzetten. Bovenstaand een uitstekende stroomkabel  om uw led inbouwspots met elkaar te verbinden. Het gaat hier om een 0.75mm koper kabel. Deze kabel is geschikt om tot maximaal 15 led spots van 3 watt met elkaar te verbinden.